logo


SEA

SEA (Search Engine Advertising) is het adverteren binnen zoekmachines, zoals Google en Bing. Het adverteren houdt hierbij in dat er wordt ingekocht op zoektermen van gebruikers om daar vervolgens een matchend aanbod tegenover te stellen middels een advertentie. Deze zal vervolgens doorverwijzen naar de website van de adverteerder.

Adverteren in zoekmachines werkt middels een veilingsysteem waarbij kwalitatieve campagnes een must zijn om de concurrentie een stap voor te zijn.

In Nederland is Google met afstand de meest gebruikte zoekmachine met ongeveer 95% marktaandeel. De nadruk bij inzet van SEA zal daarom altijd liggen op Google Adwords. Wanneer Google Adwords succesvol wordt ingezet, kan er vervolgens worden uitgebreid met adverteren binnen Bing/Yahoo!

De mogelijkheden

De mogelijkheden binnen SEA zijn zeer groot. Daarnaast veranderen deze ook met grote regelmaat. Hoewel SEA qua basisprincipe eenvoudig lijkt, kunnen de continue veranderingen binnen de markt er voor zorgen dat niet altijd het maximale rendement uit dit kanaal wordt gehaald. Perform Online is er om dit voor ieder bedrijf toch mogelijk te maken. Wij denken graag met u mee om te bepalen hoe wij u hier in kunnen ondersteunen.